sábado, 30 de octubre de 2010

Patriarhală un grup de preoţi catolici din Arhidioceza Romano-Catolică din Viena



Patriarhul României a primit în vizită la Reşedinţa Patriarhală un grup de preoţi catolici din Arhidioceza Romano-Catolică din Viena
Un grup de 24 de catolici de diferite etnii ai Arhidiocezei Romano-Catolică de Viena, condus de către preotul Vicar episcopal Karl Ruhringer, a fost primit în vizită astăzi, 29 octombrie, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti.

În cuvântul său, Patriarhul României a amintit de vizita efectuată anul trecut în Austria şi a subliniat deschiderea ecumenică a Arhidiocezei Romano-Catolică de Viena.

„Ne bucurăm că aţi sosit la Bucureşti într-o zi luminoasă. A fost foarte frumos anul trecut în Austria, mai ales în Viena, şi am participat la sfinţirea noii Bisericii împreună cu Eminenţa Sa, Cardinalul Schonborn, şi ne-au impresionat acolo activităţile Bisericii Romano-Catolice şi deschiderea sa ecumenică şi pluralismul multiconfesional. Ne bucurăm şi vă dorim mult ajutor de la Dumnezeu în activităţile pe care le desfăşuraţi, mai ales într-o societate din ce în ce mai secularizată. Totuşi, trebuie să mărturisim iubirea lui Hristos pentru întreaga umanitate”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

În continuare, Vicarul episcopal Karl Ruhringer a transmis mesajul Arhiepiscopului Vienei, Cardinalul Schonborn, adresat Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

“Preafericirea Voastră, ştiu că timpul Preafericirii Voastre este foarte limitat, dar daţi-mi voie înainte de toate să vă transmit un călduros salut din partea Eminenţei Sale, Cardinalul Schonborn de Viena şi Austria”, a spus Vicarul episcopal Karl Ruhringer.

La finalul întâlnirii, Patriarhul României a oferit delegaţiei austriece cadouri, iar Preafericirea Sa a primit în semn de recunoştinţă daruri simbolice de la conducătorul delegaţiei, informează TRINITAS TV.

Preoţii catolici efectuează o vizită în România în perioada 24-30 octombrie

No hay comentarios: